Wedstrijden PSV Trynwalden

Wedstrijden worden georganiseerd door de wedstrijdcommissie. Voor meer informatie, zie de pagina Commissies.

Informatie voor de (beginnende) wedstrijdruiters

Veel ruiters en menners willen op een gegeven moment hun vaardigheden toetsen en zich meten met anderen. Dat kan door het meedoen aan wedstrijden. Zowel in de zomer (outdoor) als in de winter (indoor) worden door het hele land diverse wedstrijden georganiseerd. Dit kunnen ‘open wedstrijden’ zijn en bijv. kringwedstrijden.

PSV Trynwalden valt onder kring NoordOostFriesland (NOF).

Als je nog nooit aan wedstrijden hebt meegedaan dan kun je eerst ook kiezen voor Bixiewedstrijden (als je tussen de 6 en 13 jaar oud bent), een hele leuke manier om kennis te maken met de wedstrijdsport. Meer informatie vind je hierover op de site van KNHS Regio Friesland. Het aanvragen van een (gratis) Bixie startkaart kun je doen bij Tineke Jellema (voor gegevens zie hieronder).

Startpas

Om mee te kunnen doen aan officiële wedstrijden heeft de combinatie een startpas nodig. Die kun je aanvragen bij de KNHS. Voor vragen hierover kun je terecht bij het wedstrijd secretariaat van PSV Trynwalden.

Opgave wedstrijden

Het opgeven van de wedstrijden doet de ruiter/amazone/menner (bij voorkeur) zelf. De wedstrijdagenda is te vinden op internet. De wedstrijden in Friesland op www.paardensportfriesland.nl of op www.KNHS.nl. Meestal staan de wedstrijden ook vermeld op www.wedstrijdplatform.nl. Op deze site worden ook de vraagprogramma’s vermeld en t.z.t. de startlijsten. Ook worden hier vaak de uitslagen geplaatst.

Let bij het opgeven op de inschrijfdatum! Bij sommige wedstrijden word je op de wachtlijst geplaatst als je je te vroeg of te laat inschrijft.

Let op! Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor het opgeven van de wedstrijden. Eenmaal opgegeven betekent ook verplicht het inschrijfgeld te betalen (mits je je afmeldt vóór de sluitingsdatum van de opgave). Niet afmelden en niet op komen dagen betekent vaak een boete! Zie hiervoor het reglement op www.knhs.nl.

Mocht je nog informatie missen of andere vragen hebben, neem dan gerust contact op met het wedstrijdsecretariaat.

mail

Delen wordt gewaardeerd