Agenda

Activiteitenoverzicht 4e kwartaal 2023

Wat hebben we weer een volle en vooral hele leuke planning voor het komende
kwartaal! Opgeven voor de activiteiten kan altijd via activiteitencom.trynwalden@gmail.com,
tenzij anders staat vermeld bij de betreffende activiteit.

Voor alle onderstaande activiteiten kun je je aanmelden via activiteitencom.trynwalden@gmail.com

(tenzij anders vermeld).

VRIJWILLIGERS

Wij krijgen regelmatig complimenten dat wij een vereniging zijn die ontzettend veel leuke dingen organiseren. Dit kunnen wij niet alleen, hiervoor zijn veel extra handjes nodig. Wil je helpen met een van de onderstaande activiteiten? Geef je op via het emailadres.

29 september Oefenspringen

Vrijdagmiddag 29 september, vanaf 18:00 uur, hebben we weer een ronde oefenspringen. Zo kan iedereen nog even een parcours oefenen voor de clubkampioenschappen!

Iedereen die het leuk vind om eens een parcours te proberen is van harte welkom! Ervaring of geen ervaring, dit is juist het moment om het eens te proberen.

Er wordt gesprongen in groepjes van 3 of 4 (afhankelijk van het aantal opgaven en niveau) en je bent ongeveer 45-60 minuten bezig. In deze tijd worden alle hindernissen rustig geprobeerd en is het doel om uiteindelijk een parcours te springen. Wil je de hindernissen wat lager of hoger? Geen probleem, er staat een team van maar liefst 3 personen voor je klaar om je stap voor stap te helpen.

Als het mooi weer is en het achterterrein ligt er goed bij springen we buiten, anders maken we er binnen wat moois van.
Kosten zijn 4 euro voor leden, 5 euro voor niet-leden.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar activiteitencom.trynwalden.nl

8 oktober TREC clinic Wendy Koekoek

Wendy Koekoek van TREC Noord komt weer een PTV clinic geven! Afgelopen mei zat de clinic helemaal vol met een wachtlijst dus geef je snel op!
Wil jij onder goede begeleiding hindernissen zoals de poort, de brug, laaghangende takken (en meer!) oefenen?

Schrijf je dan nu in!

Kosten: €35 p.p. voor leden, €40 voor niet-leden. Let op! Gepast betalen. Vooraf overmaken mag ook. Tijdsduur is 1,5 uur in groepjes van vier ruiters.

14 oktober en 16 december Clubkampioenschappen

Het is weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen. De eerste is dit jaar op 14 oktober. Aangezien dit wisselmaand is van buiten naar binnenseizoen kijken we tegen die tijd hoe het weer is en of we buiten of binnen zullen rijden.

Je kunt meedoen in de disciplines dressuur, springen en/of mennen. Opgeven voor meerdere disciplines juichen wij van harte toe!

Het springen doen we weer op onze eigen laagdrempelige manier: je mag eerst het parcours verkennen en een keer proberen, voordat je het parcours ‘voor het echt’ gaat rijden. Op 14 oktober zal het springen worden begeleid en gejureerd door niemand minder dan Tom Werkman, die je zal helpen en tips zal geven tijdens je oefenronde.

Opgeven kan via activiteitencom.trynwalden@gmail.com. Vermeld bij je opgave het volgende:

– Naam

– Paard/Pony + naam

– Discipline

– Klasse (bij springen de hoogte die je wilt springen)

– Wedstrijd of niet-wedstrijdruiter. Heb je ooit een startkaart gehad, dan val je automatisch in de categorie wedstrijdruiter, ook als je op dit moment niet actief start.

Regels Clubkampioenschappen 2023

– Om clubkampioen te kunnen worden moet je beide wedstrijden meedoen in dezelfde klasse met hetzelfde paard/pony. Mocht je maar 1 wedstrijd mee kunnen doen? Ook hartstikke leuk natuurlijk, per wedstrijd zijn er ook leuke prijzen te winnen!

– Dressuur: De clubkampioen moet gemiddeld minimaal een score van 60% hebben.

– Springen: Foutloos wint altijd boven balkjes. Daarna wordt gekeken naar tijd en stijlpunten. Om clubkampioen te kunnen worden moet je gemiddeld minimaal een winstpuntwaardig parcours springen (max 4 strafpunten).

– Mennen: De clubkampioen moet gemiddeld minimaal een score van 60% hebben.

– Je mag je opgeven voor meerdere disciplines!

– Er wordt onderscheid gemaakt tussen wedstrijdruiters en niet-wedstrijdruiters. Heb je ooit een startkaart gehad? Dan val je automatisch in de categorie wedstrijdruiter, ook als je op dit moment niet officieel start.

– Je start op je eigen niveau of hoger, lager starten mag niet. Vorig jaar clubkampioen in je klasse? Dan maak je alleen kans door een klasse hoger te starten. 

– De startlijst komt een week voor de wedstrijd op de website en op Facebook te staan.

3 november workshop Dierbaar Sieraad

Op vrijdagavond 3 november komt Linda van der Kooi van Dierbaar Sieraad naar onze kantine om een fanastische workshop te geven.

Wat ga je doen? Je gaat een armbandset (t.w.v. minimaal €30) maken met een kraal waar het haar van jou dierbare (huis)dier in verwerkt wordt. Linda gaat je helpen bij het maken van de eerste armband voor je set. In deze armband zitten kralen en tussenstukjes en deze zet dus de trend voor jouw armband set. Je kunt kiezen tussen tientallen verschillende kleurtjes, kralen en tussenstukjes.

Je levert de haren die je hebt meegenomen en de door jouw gemaakte armband in. Deze neemt Linda mee naar haar atelier. Omdat een harenkraal minimaal 3 dagen duurt om te vervaardigen, kunnen we deze niet maken tijdens de workshop.

 Wat wordt het eindresultaat? Een hele persoonlijke armband set, bestaande uit 2 armbanden. – Armband 1 is geheel ontworpen en gemaakt door jou. – Armband 2 is met de harenkraal en bijpassend ontworpen door Linda. Je kunt speciale wensen aangeven op het formulier dat je in gaat leveren. Dit alles wordt met veel zorg luxe verpakt en zal af te halen zijn op de manege. 

Wat moet je tot slot nog weten? – De kosten voor deze workshop zijn maar €25,00 per persoon. – Als je een gepersonaliseerd naamlabeltje aan je armband toe wilt voegen, kun je deze voor €6,50 bijbestellen. – Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn de haren die in je armband gaan komen en eventueel extra haren, als je nog andere sieraden wilt bestellen. Alle andere soorten haren (denk aan hond, kat, konijn, mens enz) zijn ook mogelijk. – Je ontvangt ook nog een kortingscode, waarmee je 10% korting krijgt op een bestelling op de website. – www.dierbaar-sieraad.nl is de website waar je nog veel meer mooie sieraden kunt vinden en ideeën op kunt doen voor je eigen ontwerp

4 november cavalatti-/springclinic Tom Werkman

Naar aanleiding van het grote succes van de afgelopen 2 clinics van Tom, hebben we gevraagd of hij dit jaar nog een keer komt!

Je hebt de keuze uit cavaletti-clinic (balkjes) of springles. De kosten zijn €20 voor leden, €22,50 voor niet leden. Leden hebben voorrang! Geef bij opgave aan:

  • Springen of Cavaletti-clinic
  • Paard/Pony
  • In het geval van springen: gewenste hoogte (in verband met indelen groepen)
  • Lid of geen lid

Opgeven kan via activiteitencom.trynwalden@gmail.com. LET OP: De laatste clinics zaten snel vol, dus geef je snel op!

Tom Werkman is springruiter op hoog niveau, traint en brengt springpaarden uit op wedstrijd. Voor meer informatie over Tom: www.staltomwerkman.nl

11 november Indoor marathon

Aangespannen of onder het zadel? Iedereen is welkom om mee te rijden op de indoor marathon! Een jaarlijks feestje waar vooral menners naar uit kijken.

Opgeven kan via marathonoenkerk@gmail.com ovv span en pony/paard. Via startlijsten.nl komt nog een oproep te staan met een opgaveformulier.

19 november Kerst-fotoshoot

Altijd al zo’n leuke black-foto met kerstkrans van je paard willen hebben? Dit is je kans! Op 19 november komt fotograaf Ton Vermeesch naar Friesland om deze foto’s te maken. Wij regelen de kerstkrans, mocht je zelf nog leuke toevoegingen hebben ben je welkom om die mee te nemen. Locatie wordt waarschijnlijk op de manege, maar daar komen we nog op terug!

Kosten zijn €30 euro, dit is voor 20 minuten shooten inclusief 2 zelf uitgekozen bewerkte foto’s. Extra foto’s zijn bij te bestellen voor €7,50 per stuk.

Opgeven via activiteitencom.trynwalden@gmail.com

Officiële men- en dressuurwedstrijden

De vereniging heeft het afgelopen outdoor seizoen een paar mooie wedstrijden georganiseerd. Inmiddels staat het indoor seizoen weer voor de deur en hebben we weer een aantal leuke wedstrijden op de planning. We trappen 23 september af met onze jaarlijkse menwedstrijd. De menwedstrijd telt mee voor de KFPS Horses2Fly sportcompetitie. Mocht je meerijden met een fries paard is dit een leuke competitie om aan mee te doen. Natuurlijk zijn op onze wedstrijd andere paarden ook van harte welkom.


Op 22 oktober hebben we weer bixiewedstrijd. Een gezellige wedstrijd om de jongste ruiters en amazones te stimuleren, want de jeugd heeft natuurlijk de toekomst!


Het weekend van 25 & 26 november staat in het teken van de ponyrubrieken. Op zaterdag wordt de L1 t/m Z2 voor alle categorieën verreden en op zondag organiseren wij weer de eerste selectie voor de friese kampioenschappen klasse B voor alle categorieën. Mocht jij in februari mee willen rijden op de Friese Kampioenschappen, doe dan zeker mee om je te selecteren!


De paarden zijn in december aan de beurt, het weekend van 9 en 10 december om precies te zijn. Op zaterdag wordt de L1 t/m ZZ-licht verreden en net als bij de pony’s wordt op zondag de eerste selectie voor de Friese kampioenschappen klasse B verreden. Dat is dan ook alweer de laatste KNHS wedstrijd van PSV Trynwâlden in 2023, maar in 2024 staan natuurlijk ook nog genoeg wedstrijden gepland!

31 december Oudejaarsmennen

Een traditie! Op de laatste dag van het jaar een mooi parcours afleggen op de slee, geef je op of kom kijken naar dit gezellige en leuke spektakel!

Clinics Niesette Haringsma

Tijdens het indoorseizoen zal Niesette Haringsma weer een aantal dressuurclinics geven op onze rijvereniging.

Data in het 4e kwartaal: 6+20 oktober, 10+24 november, 8+15 december

Opgeven kan via Digna Ferwerda, 0620182458

Zoals jullie zien weer een bomvol programma met voor (bijna) iedereen wel iets leuks! Geef je snel op en dompel je onder in de gezelligheid van onze rijvereniging!

Crosslessen Sophie Brakelé

Het cross-seizoen is in volle gang! Zoals op de poster te zien is zijn er vele data waarop er crosslessen gegeven worden. Wil je hieraan meedoen? Neem contact op met Sophie!