Bittere noodzaak van vrijwilligers

We doen het liever niet, maar nu luiden we dan toch de noodklok!

psv Trynwalden is een vereniging met een aantal fanatieke commissies die met veel enthousiasme de organisatie van activiteiten voor haar rekening neemt en waar zowel leden als niet-leden deel aan kunnen nemen. We proberen een zo gevarieerd mogelijke agenda samen te stellen met voor elk wat wils. Helaas zijn we op een punt beland waarom de continuïteit van de activiteiten onzeker wordt door een tekort aan vrijwilligers.Voor elke activiteit werft de commissie vrijwilligers. Met een groot ledenbestand moet dat geen probleem zijn. Dachten wij. Helaas blijkt dat in de praktijk flink tegen te vallen.

Op de oproep van de commissie om een of meerdere dagdelen mee te draaien tijdens een evenement is vrijwel geen response gekomen. En we hebben nog wel getracht het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Voorafgaande aan zowel het indoop als het outdoor seizoen krijgt iedereen een mail waarin je kunt aangeven welke wedstrijden je beschikbaar bent.

Natuurlijk lukt het altijd weer het evenement door te laten gaan, maar de organisatie rust steeds vaker op de schouders van hetzelfde (te) kleine clubje mensen. Echt, een paar extra handen is meer dan welkom Dus voor alle duidelijkheid: er wordt van alle leden verwacht dat ze hun steentje bijdragen binnen de vereniging door het beoefenen van een vrijwilligerstaak (met uitzondering van de administratieve, voltige- en junior leden jonger dan 14 jaar).

Veel tijd kost dat echt niet: een keer per half jaar een dagdeel en je mag zelf nog aangeven wat je dan wilt doen!

Wie zich niet meldt, wordt voortaan door ons ingeroosterd We geven op tijd aan wanneer je wordt verwacht, dat is 14 dagen van te voren via de mail. Ook hangen we de lijst op het prikbord in de manege. Als je niet kunt, rekenen we erop dat er onderling wordt geruild.

 

Delen wordt gewaardeerd