Prachtig programma voor jubileumdag 28 september!!

Zaterdag 28 september is de grote jubileumdag van onze vereniging! Het programma ziet er fantastisch uit en we hopen op veel bezoekers. Gaan jullie daarvoor zorgen? Het mag er natuurlijk wel gezellig uit zien als Omrop Fryslan komt om opnames te maken.

De dag begint om 13:00 uur met een spetterend dagprogramma met allerlei shows, clinics en demonstraties die je vanaf tribunes in de hoofdbaan kunt bekijken. In de Achenbach bak is een strodorp met allerlei kraampjes en een echte pony-hoek waar kinderen pony’s kunnen knuffelen en zelfs een rondje mogen rijden op een echte sulky!

Als klap op de vuurpijl krijgen we hoog bezoek: de enige echte Friese dekhengst Jasper 366 zal langskomen voor een meet&greet met fans. Jasper zal niet de hele middag aanwezig zijn, houdt Facebook in de gaten voor de tijden.

Bij een feestje hoort natuurlijk muziek, een hapje en een drankje! Vanaf 20:00 uur zal het feest los barsten met een DJ en bier van de tap. Natuurlijk wordt er overdag ook goed voor de bezoekers gezorgd en is de bar ook gewoon open voor iets te eten en drinken.

Kom je ook?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dressuurclinic Willem de Jong 13.00 uur & 13.45 uur

Dressuurruiter Willem Joëzer de Jong heeft in korte tijd naam gemaakt in de dressuurwereld. In een paar jaar promoveerde hij van B ruiter tot succesvol Zware Tour ruiter. Tevens deed hij mee aan de eerste editie van Mei Grand Prix Nei Grand Prix.

Tijdens de jubileumdag op 28 september rijden in totaal 4 combinaties een leerzame clinic bij deze enthousiaste ruiter en instructeur. Om 13.00 uur en 13.45 uur zijn deze clinics te zien in de hoofdring.

Clinic en demonstratie Folkert Kelderman 14.30 clinic, 15.30 demonstratie

Springruiter èn lid van PSV Trynwalden! Folkert Kelderman, wie kent hem niet? Al jaren is hij een bekende naam in de springwereld en schrijft hij menig springrubriek op zijn naam. Op zijn eigen springstal in Rinsumageest traint hij dagelijks vele paarden op verschillende niveaus.

Tijdens de jubileumdag op zaterdag 28 september zien wij Folkert twee maal in de hoofdring.
Om 14.30 uur geeft hij een clinic waarbij hij twee jonge springruiters van tips en trucs voorziet. Om 15.30 uur neemt hij zelf in het zadel plaats voor een leerzame demonstratie!

Demonstratie Bist Dierenfysiotherapie in strodorp 14.15 uur & 16.00 uur

Een bekende naam in de regio: Hilde van der Ploeg van Bist Dierenfysiotherapie. Tijdens onze jubileumdag geeft zij tweemaal een interessante demonstratie in het strodorp.  De demonstraties staan in het teken van ‘Oefentherapie’, welke oefeningen kun je zelf doen om jouw paard fit en soepel te houden?  Aan de hand van een aantal  oefenpaarden worden de oefeningen doorgenomen en wordt er uitleg gegeven over het belang van de oefeningen en de betrokken spiergroepen.

De demonstraties vinden plaats om 14.15 uur en 16.00 uur in het strodorp!

Vrijheidsdressuur 15.00 uur Famke Dijkstra

Dit weekend gaf zij nog demonstraties op een uitverkocht Horse Event en op 28 september mogen wij haar verwelkomen in Oenkerk: Famke Dijkstra!   Samen met haar pony Spikkel, een 16 jarige appaloosa, doet zij aan vrijheidsdressuur.  De vele kunstjes die Spikkel kan zoals steigeren, toeren en liggen heeft Famke hem allemaal zelf aangeleerd!  

Tijdens onze jubileumdag zijn zij rond 15.00 uur te zien in de hoofdring!

Boomslepen 16.15 uur en 19.30 uur  Thomas en Janna

Een nog vrij onbekende tak van de paardensport.. Boomslepen! Tijdens onze jubileumdag komen Thomas en Janna van der Ploeg een demonstratie boomslepen geven.

Zeven jaar geleden zijn zij per toeval met het boomslepen begonnen, er moesten wat gekapte bomen uit het land en hoe kun je die nou beter opruimen dan met je eigen paard? Zo gezegd zo gedaan, het paard werd ingetuigd en de bomen verwijderd, iets wat zowel paard als eigenaar goed beviel!  Sindsdien doen zij regelmatig mee aan wedstrijden in zowel Nederlands en Duitsland en hebben al veel prijzen weten binnen te slepen.

Een wedstrijd boomslepen bestaat uit meer dan het voorttrekken van een boomstam.. er moet een parcours worden afgelegd door bijvoorbeeld plassen water, over boomstammen, door bosjes, etc. 

Tijdens onze jubileumdag geven Janna en Thomas een demonstratie van deze bijzondere tak van sport! Zij zijn tweemaal in de hoofdring te zien, om 16.15 en om  19.30 uur!

Mini draverij 16.45 uur

Demonstratie Mini draverij!

De drafbaan in Wolvega is bij het grote publiek wel bekend, net als de koersen die daar verreden worden.  Iets minder bekend is de mini draverij.. een koers speciaal voor pony’s met een stokmaat tot 1.30 meter en pikeurs tot en met 16 jaar.   De regels zijn hetzelfde, de pony’s mogen alleen harddraven!

Deze tak van sport is erg populair binnen de jeugd van de drafsport. Er verschijnen regelmatig kinderen van de grote trainers/pikeurs van Nederland in de baan. Dat het een goede start is blijkt wel uit het feit dat veel professionele pikeurs van nu, ooit begonnen zijn in de minidraverij. 

Tijdens de jubileumdag geeft Gwen van de Lichte  een leuke demonstratie minidraverij.
Zij zijn om 16.45 uur te zien in de hoofdring. Tevens zijn zij de hele middag aanwezig in het strodorp, waar de pony’s geknuffeld kunnen worden en kinderen zelf kunnen proberen een stukje te rijden met een sulky!!

Yvonne Snieder, Kur op muziek 17.00 uur

Ook de Friese Grand Prix amazone Yvonne Snieder komt op zaterdag 28 september naar onze jubileumdag! Yvonne, die haar eigen trainingsstal heeft in Donkerbroek, zal niet alleen haar kür op muziek rijden, maar ook uitleggen hoe zo’n kür tot stand komt. 

Yvonne is om 17.00 uur te zien in de hoofdring!

Demonstratie Natural Horsemanship (17.30 uur)  & Western  (18.40 uur)

Vorige maand werd Leon Jongsma uit Opeinde nog Nederlands Kampioen Ranch Riding op het Nederlands Kampioenschap Western Riding! Op zaterdag 28 september komt hij tijdens onze jubileumdag 2 demonstraties geven.

Tijdens een demonstratie Natural Horsemanship laat hij samen met zijn Quarterhorse ‘Cash’ zien wat deze tak van sport inhoudt. Natural Horsemanship kan omschreven worden als  ‘’ De kunst van het begrijpen van het paard en zijn natuurlijke gedrag’’. Het helpt je te begrijpen waarom paarden soms anders reageren dan je verwacht en leert je als mens om beter te communiceren met je paard.

Voor de demonstratie Western rijden betreden naast Leon en Cash ook Anet Idsinga en haar paint ‘Ruby’ de baan.  Zij laten graag zien wat Western rijden nou zo leuk maakt  en demonstreren verschillende onderdelen waaronder een stukje ‘trail’.