Nieuwe maatregelen

Wellicht is iedereen inmiddels al wel op de hoogte met de nieuwe maatregelen met ingang van aanstaande zondag. Volgens de richtlijnen zou ook de amateursport vanaf 17.00 uur niet meer mogen. Volgens onderstaand nieuwsbericht is het advies van de KNHS dat paarden en pony’s hun beweging nodig hebben en obv daarvan adviseren zij de gemeentes de rijhallen open te houden voor vrij rijden/trainen van de paarden.

Komende maandag gaan we contact opnemen met de gemeente of zij deze adviezen ook gaan opvolgen. Lessen mogen niet tenzij dit buiten is en volgens de richtlijnen gaat (max 4 in de les excl instructeur).Dit betekent dat de lessen vanaf komende maandag in principe komen te vervallen tenzij er een mogelijkheid is om deze te verschuiven naar een moment overdag, door de week of in het weekend. Bespreek dit samen met jullie instructeur (de meeste lesgroepen hebben wel een Appgroep), en mocht de wens er zijn, dan kunnen we gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn om hier uren overdag voor te gaan reserveren.

Houd daarom de bakbezettingskalender de komende tijd goed in de gaten!

Komende maandag gaan we contact opnemen met de gemeente of zij deze adviezen ook gaan opvolgen. Wij houden jullie op de hoogte.

Het demissionair kabinet heeft besloten om voor de komende drie weken een avondlockdown in te stellen. Dit om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De meest ingrijpende maatregel voor de sport is dat de amateursport dicht gaat tussen 17.00 uur in de avond en 5.00 uur in de ochtend. Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Paardensportaccommodaties moeten daarom na 17:00 uur aangepast open blijven voor de dagelijkse verzorging en beweging van paarden. De KNHS en FNRS hebben hiervoor een brief opgesteld die door paardensportaccommodaties gebruikt kan worden richting gemeenten. Klik hier voor alle info: https://www.knhs.nl/nieuws/2021/corona-update-geen-amateursport-tussen-1700-en-500-uur/?fbclid=IwAR1vy_PquQOkCDKYppTz58r2Y3KnilZW8d2FNU9aJwbw9hoUbo2CLr-_vvw

Delen wordt gewaardeerd