Wedstrijduitslagen tot en met 2 juli

Ynskje Riemersma wist de menmarathon van Welsrijp op haar naam te schrijven met haar dubbelspan pony’s. Folkert Kelderman werd in Tolbert derde in de klasse Z springen met Dauwprinses II. Dit resultaat zorgde ervoor dat het sportpredikaat voor dit paard behaald is!

In Drachten scoorde Anita Senneker met Durette tweemaal een eerste prijs in de klasse L1 paarden met maar liefst 209.5 en 205.5 punten. Ook eerste werd Peter de Vries met Look at me, maar dan in de klasse B springen in Vrouwenparochie. Op de selectiewedstrijd voor de Friese Kampioenschappen reed Sanne Rauwerda twee paarden naar de vierde prijs: How do you do in de klasse L2 en Gevonia in de klasse M2. Marilee de Vries verzekerde zich van een startplaats op de Friese Kampioenschappen door een megascore van 73% neer te zetten in de klasse L2 pony’s, goed voor een tweede prijs.

De menners reden een prima wedstrijd in Koudum, een wedstrijd voor de KFPS competitie. Tobias Ferwerda werd met Jolien oet Scharmer eerste en derde in de klasse M (192 en 202 punten) en Hette Jellema scoorde met Drys tweemaal de tweede prijs (199 en 206 punten). Thomas van der Ploeg beoefent nog een heel ander onderdeel van de paardensport: boomslepen. Hij ging hiervoor met Jasmin naar een wedstrijd in Ebergötzen (Duitsland) en scoorde daar de eerste prijs!

 

Thomas van der Ploeg met Jasmin

Foto: Jan Bakker

Delen wordt gewaardeerd