Wedstrijduitslagen tot en met 24 juli

Menkampioenen bij PSV Trynwalden

BORGER – De eerste outdoorkampioenschappen zijn verreden. De menners van PSV Trynwalden kwamen in actie in Borger bij de Noordelijke Menkampioenschappen dressuur en vaardigheid. Voor PSV Trynwalden leverde deze wedstrijd twee kampioenen op en een aantal afvaardigingen naar de Hippiade mennen op 16 september.

Koerina Dijkstra reed twee mooie proeven met Lutske Bernou fan e Ies in de klasse L paarden. Met een score van 66% en 68% mocht ze het kampioenslint in ontvangst nemen. Hette Jellema reed de pony Vrijzicht’s Angel naar het kampioenslint met scores van bijna 64% en 66% in de klasse ZZ. Tobias Ferwerda werd tweede en vijfde in de klasse M paarden en dat leverde hem tevens een afvaardiging naar de Hippiade op. Hette mag PSV Trynwalden naast de

Foto: Kor Bakker

klasse ZZ pony’s ook vertegenwoordigen in de klasse ZZ paarden met Drys en de klasse Z vaardigheid met Angel.

Andere uitslagen:
Sabine Sikma reed in Noordsleen haar Felabitha Dyloma op haar debuut in de Z2 naar een fraaie eerste plaats met 223,5 punten. In St. Annaparochie scoorde Tjitske Kooistra met Corona de derde prijs in de klasse M2 met 197,5 punten. Bij de hynstedagen in Garijp was er een tweede prijs voor Jannie van der Weg in de klasse B mennen. Ze scoorde met Jort fan ‘Sin en Wille’ 189 punten. In de klasse M werd Tobias Ferwerda tweede met 196 punten. In Kollum was een dressuurwedstrijd waar Jildou Ludema haar Enjoy naar de tweede en derde prijs reed met 193 en 199 punten. Debbie Boer werd hier eerste in de klasse Z1 met Zilvi. Rommy Veenstra-Boelens sprong een goede wedstrijd in Tolbert. Haar rondje M met Ben was goed voor de tweede plaats.