Discipline mennen

De menvereniging verzorgt gedurende de hele week menlessen, met name op de dinsdag, woensdag en donderdag. Daarnaast vinden er verschillende menactiviteiten plaats, zoals de jaarlijkse indoormarathon en in mei de samengestelde outdoormenwedstrijd.

Ook wordt jaarlijks het traditionele oudejaarsmennen georganiseerd.

Het oudejaarsmennen is ontstaan als een activiteit op oudejaarsdag samen met Bernard Wentink. Later overgenomen door Frits Huttinga en Lucas Reinds en opengesteld voor alle leden van PSV Trynwalden.

Eerst was het een menwedstrijd met hindernissen en dan vooral technische moeilijkheden. Later is dit een trekwedstrijd geworden waarbij de paarden eerst gewogen werden en op gewicht in klasses werden verdeeld. Elke ronde werd er weer 50 kg meer op de slee gelegd. Het paard of pony die het langst de verzwaarde slee een ronde door de rijhal kon trekken werd winnaar.

Weer later werd het een behendigheidswedstrijd met een slee, waarbij de menner op de slee moest staan en zo snel mogelijk een hindernisparcours moest afleggen. De laatste versie is ongeveer gelijk aan dit model met het verschil dat er nu een baal stro op de slee ligt en men op het pak stro mag zitten. Dit vooral op verzoek van een aantal deelnemende dames die hun evenwicht moeilijk wisten te bewaren op de bewegende slee. Op de vraag van een journalist hoe dit zou kunnen komen zei Dries. “Ze oefenen ook niet tijdens het staand pissen.”

Er komen elk jaar weer leuke nieuwe idee├źn en zo is het langzamerhand een traditie geworden, net als de snert in de pauze.

Delen wordt gewaardeerd