Marathon Oentsjerk zeer geslaagd!

    

Op een klein buitje na was het prachtig weer voor de oefenmarathon van psv Trynwâlden. Ongeveer 75 deelnemers uit heel Noord Nederland bonden de strijd aan met elkaar. Zowel ruiters als menners reden op hoge snelheid door acht prachtige hindernissen die op diverse plekken opgebouwd waren. Een viertal hindernissen stonden in de vallei bij de bossen van Turkije en Griekenlân, en bij de manege waren de waterbakken omgevormd tot twee spectaculaire waterhindernissen.

De sportieve strijd leverde psv Trynwâlden een aantal thuiswinnaars op. Tobias Ferwerda, Hette Jellema en Ynskje Riemersma wonnen  de dressuurproef in hun eigen klasse en werden overall winnaar in respectievelijk de klasse enkelspan paard, enkelspan pony en dubbelspan pony. Bauke Meindertsma werd tweede bij de vierspan paarden en Lucas Reinds en Marieke van Wengerden werden verdienstelijk derde (enkelspan paard en enkelspan pony). Daniëlle Dijkstra en Anke van der Velde waren de nummer 1 en 2 bij de ponyruiters.

Op de foto’s zijn de eerste prijswinnaars te zien. Boven links, Hette Jellema, rechts Tobias Ferwerda, dubbelspan pony Ynskje Riemersma en hieronder Danielle Dijkstra. Foto’s van de meeste deelnemers zijn te vinden op de site van fotografie Meinema. Klik hier.